Sofiyyah Zahra' amanah dari Allah

10:20 AM

Assalamualaikum dan hi. 

Alhamdulillah
Alhamdulillah
Alhamdulillah
SYUKUR!

tanggal 21 Julai2016 bersamaan 16 Ramadhan jam 10.02 malam lahirnya seorang puteri yang dinamakan Sofiyyah Zahra'
Sofiyyah yang bermakna "yang bersih, jernih murni,  nama dalah seorang isteri nabi"
Zahra' pula bermakna wajah yang cemerlang,  bulan dan juga nama timangan puteri nabi. 

Mudah-mudahan anak umi dan abi Sofiyyah Zahra' ni seindah namanya.  Jadi anak yang solehah dan sayang pada agama dan keluarga nya.  Aminn

NikmatNya apa lagi yang engkau dustakan. Panjang yang nak diceritakan tapi mungkin akan dihuraikan di entry lain.  Bila da jadi umi ni,  asyik kena overtime je.  Tak sempat nak tgk blog pun.  Huhu.

Alhamdulillah semuanya selamat.  Walaupun Sofiyyah Zahra' kena kuning sket pada awal aritu.  Kata org if mak or ayah baby ada darah o, kebarangkalian kena kuning tu mmg ada.  Abi Sofiyyah Zahra' tu berdarah o.  Tapi apa pun yang penting selamat semuanya. 

Insyaallah next entry reena share pengalaman bersalin reena ye. 

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts